מעלת כתיבת ספר תורה לעילוי נשמת נפטר

בס"ד
כבוד הרב שלום,
בעז"ה אנו מתכננים לכתוב ספר תורה לעילוי נשמת הסב. מאחר ועלות ההוצאות כה רבה ביקשנו מהמשפחה המורחבת לעזור ולתרום סכום מסוים כל חודש. רוב בני המשפחה (שהם ילדיו של הנפטר) אינם שומרי תורה ומצוות ולא מבינים את מעלת כתיבת הספר לעילוי נשמת אביהם ז"ל, ולכן סרבו לבקשה.
ברצוני לדעת מהי המעלה להוציא ספר תורה לעילוי נשמת נפטר? והאם זה משפיע עליו למעלה???
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

כל מצוה שמקיימים לעילוי נשמת הנפטר, וביחוד מצוה שלא מחוייבים בה מעיקר הדין, יש בה תועלת רבה עבורו, אך עיקר העיקרים שבניו ושאר בני המשפחה מקבלים על עצמם להתחזק בענינים משמירת המצוות יתר על מנהג הקבוע, באופן כזה תהיה לו הנחת רוח הגדולה ביותר. אין עצב גדול יותר לנשמה מלראות את צאצאיו שאינם מקפידים די הצורך על שמירת התורה והמצוות.

על המעלה העצומה בכתיבת ספר תורה תוכל לראות כאן.

בהצלחה רבה!