הזיק חליפה משומשת שנרכש במבצע ומחירו עלה

שלום וברכה.
ראובן קלקל לשמעון את החליפה. שמעון קנה אותה לפני כמה חדשים ב-1000 במבצע. מחיר רגיל היה 1700. היום חליפה חדשה דומה לזו עולה 2000. כמה ראובן חייב לשלם? והאם משפיע זה שהחליפה שהוזקה לא היתה כבר חדשה? תודה

תשובה:

שלום רב,

יש לשלם לפי המחיר ביום הנזק. כמובן, שעל חליפה משומשת אין חובה לשלם מחיר של חליפה חדשה. אני מציע לשער את הנזק בצורה זו: כמה זמן משתמשים בדרך כלל בחליפה וכמה זמן כבר השתמשו בו, ולנכות אחוזים אלו מהמחיר וכן לנכות עוד 20% משום שההנאה מהחליפה כשהיא חדשה היא יותר מההנאה כשהיא ישנה.

מקורות:

דין שומת נזק היא בשו"ע חו"מ סי' שפז. לעניין בגדים משומשים עיין בעלון המשפט גליון 1 עמוד ד.