שאלה חדשה – ייחוד עם בעל תסמונת דאון

האם יש איסור ייחוד בין בת 17 עם דוד שלה בן 50 הלוקה בשכלו (תסמונת דאון) בעל רמה שכלית נמוכה מאוד.

תשובה:

שלום רב

איסור יחוד נוהג גם עם אנשים בעלי פיגור כזה או אחר, ואדרבה אנשים כאלו נוחים יותר להתפתות לדבר עבירה.

מקורות:

ראה נטעי גבריאל יחוד פרק י סעי' יב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מדובר באדם שמראהו החיצוני גרוע, ריר נוטף מפיו, אינו שולט ביציאותיו, ובד"כ כל מי שפוגש אותו ברחוב מסיר את המבט ממנו. הרצון לחטוא באדם כזה הוא אפסי.
    האם יש בנסיבות אלה להקל באיסור ייחוד?

  2. חייבים לדייק שאיסור ייחוד אינו אסור במפורש בתורה אלא חז"ל למדו רמז מפסוק שעוסק בכלל בע"ז.
    הרמב"ם פסק שאינו איסור דאורייתא אלא מדברי קבלה.
    ומרן שו"ע פסק "אסור להתייחד עם ערוה מהעריות". קשה לפרש את המקרה הנ"ל כנכלל בפסיקת מר"ן
    מה גם שנוכחות אדם נוסף או פתיחת דלת בצורה שיכולים להכנס יכולה לפתור את הבעיה.