כוס דורלקס האם צריכה הגעלה?

שלום. במשרד בו אני עובד אין כלל הקפדה על כשרות ולכך הבאתי מהבית כוס דורלקס לקפה. באופן חד פעמי מישהו אסף את הכוס שלי למדיח והיא נשטפה בו בטמפ' גבוהה. במדיח נמצאים כלים בשריים ו/או חלביים, לרוב שאריות אוכל גס נשטפות טרם ההכנסה למדיח. האם ניתן להמשיך ולהשתמש בכוס?
תודה

תשובה:

שלום רב

כוס דורלקס בשונה מזכוכים רגילה מערבים בה מתכות כדי לחסנה, לכן, אם הכניסו אותה עם כלי מלוכלכים בשר בחלב יש להגעיל אותה בתוך סיר מים רותחים המבעבע על גבי האש, כעבור 24 שעות שלא באו הכלי והכוס לידי שימוש. לגבי כוס של זכוכית רגילה, מנהג האשכנזים להגעיל והספרדים מקילים בכך שאינה בולעת.

מקורות:

ראה  ציץ אליעזר ח"ט סי' כו.