מתי ניתן להתחיל לעשות בדיקות פוריות?

כבוד הרב, שלום.
אני נשואה מזה שנה ו-8. אחרי שנה של נסיונות הלכתי לרב איפרגן לקבל ברכה והוא נתן לי תאריך להריון.
ואכן כך קרה- נקטלתי אך העובר לא התפתח טוב ונאלצתי לעבור הפלה .
כבר עברו 9 חודשים מאז ההפלה ואנחנו עדיין לא מצליחים, מה לא ניסיתי.. בעלי בא ממשפחה דתית ואני מתחזקת יש לי אמונה שלמה בקב"ה, אבל בנתיים כולם מסביבי מצליחים ורק אני נמצאת באותו מקום.
השאלה שלי הינה..
האם יש בעיה הלכתית להתחיל לבצע בדיקות פוריות אצל בעלי?
ואם זה הזמן להתחיל כבר לברר מה לא בסדר?

תשובה:

שלום רב,

ראשית, לא להלחץ! הלחץ לא יועיל….

בדרך כלל אנשים ממתינים שנתיים להיריון בצורה טבעית, ואם זה לא הולך מתחילים לעשות בדיקות פוריות וכו'. אם את לחוצה אתם יכולים לעשות בדיקות. באופן כללי, כדאי לפנות למי שיכול לתת פרי בטן – הקב"ה, להתפלל ולהתחזק, ובעז"ה בקרוב יהיו בשורות טובות!