הלוותה כסף לאחות של הבעל, ובעת הגירושין האחות רוצה להחזיר רק לבעל

שלום כבוד הרב
אני ובעלי נישואים בשנית לכל אחד מאיתנו חשבון בנק נפרד
במשך הזמן חסכתי לבתי מנישואין קודמים 12,000 שקל.
אחות של בעלי הסתבכה כספית וביקשה שנעזור לה הפקדתי לה מחשבוני לחשבון שלה את מלאו הסכום.
היום אני ובעלי בהליך גירושים ואחותו לא מוכנה להחזיר לי את הכסף בטענה שהיא מחזירה לאחיה על מנת לא להסתכסך עימו, למרות שידועה לה כי הכסף יצא מחשבוני הפרטי, לטענת בעלי הכסף שלו כי היינו נישואין וכמו שמתחלקים בחובות כך בזכויות.
מה הבדין למי היא צריכה לתת את הכסף
לחשבון שממנו יצא הכסף, או לידיים של אחיה שכפי שאמרתי אנחנו בהליך גירושים?

תודה.

תשובה:

שלום רב,

אם הכסף הזה חסכך בזמן הנישואין הקודמים שלך, ולא תוצאה של חסכון במהלך הנישואיין הנוכחיים שלך, אם כך, הכסף שייך רק לך, ובעת הגירושין את אמורה לקבל את הכסף, נכסים שהאשה הכניסה בנעת הנישואין, נחשבים לנכסי מלוג שהגוף עצמו שייך לאישה, ואילו הפירות – הריווחים שייכים תבעל. כלומר, כעת שאתם הולכים להתגרש הכסף ודאי שייך לך. לכן על האחות להחזיר לך את הכסף.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להוסיף שאף האחות שאינה אמורה לדעת מהו מקור הכסף, חייבת להחזיר את הכסף לאשה. וכדין המקבל פיקדון מאשת איש שחייב להחזיר לה ולא לבעלה. עיין שו"ע אבן העזר סי' פו סעיף א.
    אבל, כפי שהבנתי מנוסח השאלה, הבת היא מנישואין קודמים והכסף יכול להיות מנישואין אלו.