אם אוסיף זכויות עבור מישהו הוא יחזור בתשובה?

שלום כבוד הרב,
אני מכיר יהודי שיוצא עם גויה אותי זה מאוד מכעיס. שמעתי כמה פעמים בהרצאות של הרב אמנון יצחק שהוא מיעץ לאנשים שבאים אליו בכול מני בעיות (לגברים) ללמוד תורה שעתיים בתענית דיבור במשך 3 חודשים. אם אני יקח על עצמי בלי נדר את העצה הזאת ובסוף כול לימוד אני יבקש ממנו שיגרום להם להיפרד העם זה יעזור 100%.
נ.ב. אני לא חס ושלום באתי לומר להקב"ה מה לעשות אני פשוט מאוד מיואש מה אני יוכל לעשות כדי שהם התפרדו. אפילו דברתי איתה שהיחסים הללו לא יעבדו ( ועוד כמה דברים) והיא רצה ואמרה לו.

תשובה:

שלום רב

אני מבין את הכאב שלך, זה אכן מצער מאוד שיהודי חי עם גויה. אתה מצידך צריך לעשות את המתבקש ממך מדין הוכח תוכיח את עמיתך ולא יותר. יפה שאתה מעוניין להתפלל ולהרבות זכויות עבורו, אולם הבחירה בסופו של דבר היא שלו, הקב"ה נתן בחירה לאדם בין טוב לרע, ואף אחד לא יכול להבטיח שהוא יבחר בטוב בשום מצב. זה עיקר תפקידו בעולמו. המשך להשפיע רק טוב על סביבותיך, אולם מתוך מנוחת הנפש והארת פנים, לא מתוך כעס חלילה.

בהצלחה רבה.