מדוע האב הוא זה המוסר את התינוק לסנדק?

שלום כבוד הרב,

התבקשתי לשאול שאלה עבור מישהי שעובדת איתי, שצריכה ללדת בן בשבועות הקרובים בעז״ה .
האם במהלך ברית המילה מותר להם לתת לאחות המשפחה(שהיא רווקה) להעביר את התינוק בעצמה לסנדק (אבי היולדת)?
הם מאמינים שמדובר בסגולה ולכן הדבר חשוב להם מאוד. הם שמעו שמכיוון שמדובר באישה לא בהכרח הדבר מותר (שוב, הכוונה היא שהאחות תחזיק את התינוק ותעביר אותו לסנדק)
מדובר במשפחה בני העדה המרוקאית.

אודה לתשובתך,

תשובה:

שלום רב

אין בכך כל איסור, אולם המנהג הוא שאבי הבן מוסר את התינוק ליד הסנדק, משום שהברית נחשבת כהקטרה על גבי המזבח, כאשר רגלי הסנדק הן המזבח, התינוק נחשב כקטורת ואבי הבן והמוהל הם בעלי הקרבן והכהן המקטירו. כמו כן אינני יודע מה מקור מצאו לסגולה זו.