פערי גילאים בין בני זוג

שלום כבוד הרב
בני בן 24 הכיר בסמינר בחול בחורה בת 30 שמאוד מצאה חן בעיניו ולרגע לא ראה עליה שגדולה ממנו.האם יש בעיה בפערי גילאים אלו לדעתי זה יותר מדי פער כזה ואיני רוצה ללחוץ עליו.האם התורה מדברת על כך? הוא מאוד התלהב אבל מאוד מתלבט בגלל הגיל וממש מתייעץ ובודק מה ניתן לייעץ לו במקרה זה

תשובה:

שבוע טוב.

אכן יש התייחסות במקורות על נישואין עם פערי גילאים שאינו מומלץ. אולם הפער המוזכר הוא גדול, לא ישא בחור זקנה ולא ישא זקן ילדה. הפער המדובר אינו קריטי. אם מכלול מעלותיה מתאימות לו, אני לא סבור שפער כזה מצדיק לדחות אותה, כמובן, אם זה לא מפריע לו.

מקורות:

יבמות קא,ב, סנהדרין עו, ונפסק ברמב"ם פכ"א מאיסורי ביאה הלכה כו.