הכשרת כלי קרמיקה / תליית מודעה על ידי נעץ / ביאור וקנינא מיד החתן בכתובה

שלום לרבני בית ההוראה.
עברתי לדירה בה במקום שיש למטבח, הבעלים לקחו שולחן עץ ו"ריצפו" אותו באריחי קרמיקה (של קירות).. .
כיצד עלי לנהוג? האם ניתן להכשיר זאת? כיצד ניתן להניח דברים חמים ולחים על השיש או לרדד עליו בצק?
ובמחילה עוד שתי שאלות:
1. בהלכות שבת – האם יש בעיה בלתלות מודעה בשבת עם נעץ על לוח שעם? אם אכן יש אפשר בבקשה לכתוב מקורות? חיפשתי באורחות שבת ולא מצאתי.
2. שאלה נוספת בהלכות כשרות.
בחתונה, מדוע בקריאת הכתובה אומר הרב בשם העדים "וקנינא מיד החתן" הרי לא העדים קונים מהחתן אלא החתן קונה את ההתחיבויות שבכתובה?
כל טוב ורק בשורות טובות

תשובה:

שלום רב

א. לא ניתן להכשיר קרמיקה, היות ודינה ככלי חרס שאין להם הכשרה. לכן, כדי להניח עליה דבר חם צריך לקנות מפרידים עבים שמונעים העברת חום [כמו אלו העשויים מקש עבה] לרדד בצק אין בעיה, כמו כל שימוש אחר בקר.

ב. לכאורה, כיון שהלוח מודעות מחובר לקיר אסור לנעוץ בו נעץ, כפי שאסור לתקוע מסמר בקיר משום איסור בונה. ראה שבת קג ע"א, ובכלכלת שבת בונה אות לד.

ג. וקנינא מיד החתן הכוונה שסידרנו שהחתן והכלה יעשו קנין על התחייבויותיהם השונות. יש ענין בכך שהעדים רואים את הקנין, שעל ידי כך הם יכולים לכתוב את השטר בעצמם ולא צריך שהחתן יעשה זאת בעצמו.