האם אפשר לבחור על פי איזה רב ללכת? המלצה לרכישת משניות

שלום וברכה

כמו שהכותרת אמרה, האם פוסק ניתן לבחירה?

אני רוצה לקנות ספרי משנה, יש לכבוד הרב המלצה?
אני רואה שיש מגוון
משהו שלדעתך יהיה יחסית קל לשנן ולזכור

תודה רבה ותבורך מפי עליון.

תשובה:

שלום רב

א. באופן כללי, כל רב מובהק מורה הוראה מפורסם המקובל על תלמידי חכמים אתה יכול לעשות אותו לפוסק שלך, כמובן כאשר הוא מכריע לפי מנהג קהילתך [מנהג בני ספרד או אשכנז]. אולם לעולם לא נבחר ללכת בענין מסויים אחרי רב מסויים בגלל שהוא מיקל בענין, ובענין אחר אחרי רב אחר המיקל בענין ההוא…

ב. הענין פשוט מאוד, תלוי מה אתה מבקש בלימוד המשנה. יש משניות עם פירושים רבים המיועדים למעמיקים, בזה המהדורה הנוחה ביותר לעניות דעתי היא זכר חנוך. אולם יש אנשים המבקשים ללמוד מהירות ולשנן את הדברים, בזה חובה לקנות משניות עם פירוש הברטנורא. יש משניות של הרב קהתי שהפירוש שבהם מיוסד על סוגיות הגמרא ומפרשיה והם מוגשים בשפה עכשוית ונעימה.

בהצלחה רבה.