האם האכלת בעל חיים אחד לעיני השני נחשב צער בעלי חיים?

שלום רב . ישנה חתולה שמגיעה קבוע אלינו לחצר ואנו מאכילים אותה . היא לא ברשותנו אבל אנחנו מרחמים עליה ונותנים לה אוכל מדי יום . בחודשים האחרונים הצטרפה עוד חתולה שהתחלנו גם כן להאכיל . מה שקרה מאז זה שהחתולה החדשה כל הזמן מתנקלת לחתולה הוותיקה יותר ולכן החלטנו לגרש אותה .אך היא לא מרפה . היא התרגלה לקבל אוכל והיא ממשיכה להתנפל על החתולה הותיקה לה אנחנו דואגים יותר וקשורים כבר שנים . האם ברגע שאני מגרשת את החתולה החדשה והיא עומדת ומסתכלת על חברתה שאוכלת זהו צער בעליי חיים? איך להתנהג כך שלא יהיה פה צער בעלי חיים אנו לא מעוניינים להמשיך לתת לשניה אוכל כאמור היא אכזרית מאד ולא מתחלקת במזון אלא לוקחת הכל לעצמה

תשובה:

שלום רב

בכך שאת מאכילv חתולה אחת את לא מצערת בפועל את השניה. הצער נגרם לה באופן אגבי ולא על ידי פעולה אקטיבית שלך. את אינך מחוייב, להאכיל אותה כדי שלא תצטער.

בהצלחה