תהליך גיור לילדים

האם אישה יולדת במהלך הגיור ולאחרי כן משלימה את הגיור כשהילד בן שנתיים. האם הילד צריך לעבור גם הוא גיור ?

תשובה:
שלום רב,
אכן תהליך הגיור הוא לוקח זמן מסויים. אבל בעצם כל ההליך הוא רק הכנה לקראת הגיור שאצל אישה קורה ברגע הטבילה ובה היא מקבלת על עצמה מצוות. כלומר, רגע לפני היא עדיין גויה, ורגע אחרי היא גיורת יהודיה לכל דבר. ולכן כל עוד שהיא לא טבלה, הילד הנולד הוא גוי לכל דבר ויאלץ לעבור גיור אם הוא חפץ בכך, או שביה"ד יעביר אותו גיור לבקשת האם בעודו קטן.
האפשרויות הן שלשה:
1. השלמת הגיור לפני הלידה, בעצם חותמת את הילד כיהודי, אמנם יש נידון האם הברית שהוא עושה ביום הגיעו לגיל 8 ימים הוא ברית מילה של גירות או של יהודי רגיל, (באופן כללי ההבדל יתכן אם הוא נולד בשבת, האם עושים ברית בשבת או לא).
2. גיור של הילד בעודו קטן, אז האמא צריכה לפנות לבית הדין שיבצעו את הגיור. במקרה כזה הם יעשו זאת רק במקרה שהם יתרשמו שהילד יגדל בסביבה דתית, אחרת יש בעיה רצינית עם הגיור, ולכן ביה"ד לא יגייר אותו. דבר נוסף חשוב לציין הילד יחשב כגר לכל דבר, ולכן בהגיעו לגיל 13 יוכל לסרב לקבל על עצמו את הגירות, ויהיה גוי לכל דבר.
3. גיור בגיל מבוגר, אז הגיור יהיה גיור לכל דבר, ויערך רק לאחר התרשמות בית הדין שכוונותיו רציניות קבלת מצוות.