לתרומות לחץ כאן

הנאה ממעשה שבת של גוי כשהגוי עושה לצרכו

לכבוד הרבנים החשובים שליט”א

מי שיש לו טיסה במוצאי שבת קודש כשעתיים אחרי זמן מוצש”ק והוא רוצה לנסוע מהבית מיד לאחר זמן צאה”כ במוצ”ש – באיזה אופן מותר לו להזמין מערב שבת נהג מונית גוי, שיוכל להסיעו להשדה הכי מקודם ששייך:
1) האם מותר להזמינו שיגיע כמה דקות קודם זמן ר”ת [פשוט להיות רגוע שמיד לאחר תוספת שבת הוא יכול לנסוע].
2) האם מותר להזמינו שיגיע מיד עם צאה”כ אף שברור שיצטרך לנסוע בשב”ק.
3) האם מותר להזמינו שיגיע כמה דקות אחרי זמן מוצאי שבת, אבל החברה ממקומת במרחק של כעשרים דקות מבית ההזמנה, וא”כ בהכרח שהנהג יסע עבור היהודי בשבת.

תשובה:

שלום רב

לגבי איסור הנאה ממעשה שבת של גוי יש כלל, שאם מבחינתך הוא לא אמור לעשות מלאכה, והוא עושה זאת לצורך נוחותו, אין בכך בעיה. לכן למשל אם יש לך פועל גוי שצריך לרחוץ את הכלים והוא לנוחותו מחמם מים כדי שתקל עליו הרחיצה אין בכך בעיה. כך גם כאן, כיון שמבחינתך הוא יכול כבר מערב שבת להביא את הרכב ליד פתח הבית ולבוא בשבת ברגל, אלא שהוא בא בשבת לצורך עצמו כדי שלא יטרח כל כך, אין בכך כל בעיה, ומותר להזמין אותו ביום שישי שיבוא במוצאי שבת מיד לאחר זמן תוספת שבת.

נסיעה טובה

מקורות:

ראה שו"ע סי' רמד.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל