מחצית השקל עבור אדם אחר

ב ה

שלום רב לצוות תענוג הוא עבורי לישאול אתכם אין שמחה כהתרת ספיקות

ובכן בכל כוח נפשי הנני מעוניין למצא דרך לזכות הרבים ושוב בנושא מחצית השקל
בזמנו שאלתי באם ניתן לתת מעשר עבור זיכויי אחרים למחצית שקל והתשובה הייתה שלא כל כך אפשר רק למעט הפטורים כגון קטנים

או קיי בא נאמר שעליתי לתורה וכעת ממש אנני חייב ליתרום כלום רק באם ארצה
או באם הנני נותן סתם צדקה לבית כנסת כלומר כספים שהם אינם בחזקת מעשר האם אז יהיה מותר לי לאמר הנני תורם לבית כנסת זה שהוא מקדש מעט על מנת לזכות יהודים שאינם נותנים ביכלל מחצית השקל ואזיי באם זה נכון אשר הנני אומר אזי הבה נבקשלהחיל זאת על כל היהודים ברחביי העולם שפעם אחת יאמר כספים אשר הנני תורם שאינם מעשר יהיו לזכות יהודים אחרים

תודה תודה ושוב סליחה באם הנני מטריחכם לשוא אך תורה וללמוד הנני צריך

תשובה:

שלום רב

מכסף שאינו של מעשר ניתן להפריש מחצית השקל עבור אדם אחר, אבל צריך שיהיה אדם מסויים לכאורה לא ניתן לעשות משהו כללי כזה, אין לך משמעות.

הצטרף לדיון

תגובה 1