האם יש להתפלל על אדם חוטא?

שלום רב.

איזה מקום יש להתפלל לישועת אדם שאינו שומר תורה ומצוות (לרפואה, פרנסה ,זווג וכו'..) אם מאד מסתבר שלפי מצבו הנכחי הוא יעבור עבירות בכח הישועה הזאת?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

אחת ממידותיו של הקב"ה זה "ארך אפיים", והיא שהקב"ה ממתין שנים רבות לכל יהודי עד שישוב בתשובה שלימה, לעיתים הרהור תשובה אחד כנה בימי זקנתו של אדם נותן משמעות אחרת לגמרי לחלקו בעולם הבא. בענין זה גם אנחנו דבקים במידותיו שלך הקב"ה, ומתפללים שהקב"ה ימשיך לתת לו צ'אנס, עוד חיים, עוד בריאות ומנוחת הנפש, ומי יודע אולי בזמן מן הזמנים יחזור בתשובה שלימה ויבוא לתיקונו השלם.

שנזכה לראות בהבטחת ה' "ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים" במהרה בימינו.