לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גמ"ח שלא גבה את התשלומים החודשיים מהו"ק

שלום רב,
אדם קרוב נטל הלוואה מגמ"ח והתחייב להחזיר את התשלום במשך 10 חודשים (סכום קבוע בכל חודש). היות ואין לו חשבון בנק, הסכמנו לסייע לו והחתמנו את הבנק שלנו על הו"ק על מנת שיוכל להשיב את הסכום חודש בחודשו למס' התשלומים שנקבעו. האדם עצמו התחייב לשלם לנו את מלא הסכום בכל חודש, ואכן כך הוה. החודש הגיע מועד התשלום האחרון וכעת מתברר כי הגמ"ח כלל לא גבה מאיתנו את הסכום החודשי (לא תשלום ראשון ולא בכלל). האדם מבחינתו כבר השיב לנו את מלוא הסכום. מה אנחנו אמורים לעשות? אין לנו אפשרות כרגע להשיב סכום זה בכל חודש מכיוון שהתחייבנו לדברים אחרים. מה ההלכה אומרת?
תודה רבה! וישר-כחכם!

תשובה:

שלום רב,

הנכם יכול לבקש מהגמ"ח לחייב אתכם בתשלומים חודשיים במשך 10 החודשים הבאים.

מקורות:

עיין קצות סי' עג סק"ט. במקרה זה הסכם התשלומים נעשה עם הלווה ולא עם בעל החשבון, אבל הגמ"ח הרי ידע שאדם אחר משלם את התשלומים ויהיה לו קשה לפרוע בבת אחת.