האם בן דוד של אמא של החתן יכול להעיד בחופה?

אני עומד בעז"ה לערוך חופה, ואחד משני העדים המיועדים הוא בן דוד של אם החתן. ברצוני לדעת האם מותר לו להיות עד או שמא הוא נחשב קרוב.

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין קירבה זו מוגדרת "שלישי בשני" ומותר, ואין זה נחשב לקרוב הפוסל לעדות. בגט כתוב להחמיר ואפילו שלישי בשלישי או רביעי ברביעי עדיף שלא, כפי שכתב בסדר הגט (נדפס בשו"ע אבה"ע לאחר סי' קנד). בקידושין לא ראיתי שכתוב להחמיר, אם כי מעדיפים שלא יהיה גם שלישי בשני.

בהצלחה