ראה איך אדם מרים מטבע שנפל מאדם אחר

שלום.
ראיתי כסף קטן (2 שקלים) נופל מאדם. לאחר מכן הגיע אדם אחר והרים את הכסף. האם היה עלי לומר לו להחזיר את הכסף לאותו אדם שראיתי שנפל ממנו?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

לא היית צריך לומר לו דבר.

מקורות:

הדין הוא שהמוצא כסף יכול להניח שהבעלים התייאשו, עיין כאן. המוצא אינו עובר על איסור אם הוא מסתמך על חזקה זו שהבעלים התייאשו. גם על צד החשש שמא המוצא הרים לפני שהבעלים התייאשו, דעת הרמב"ם היא שניתן להשתמש באבידה שהוגבהה לפני ייאוש אם אין הבעלים תובעים אותו. עיין ש"ך חו"מ סי' רס ס"ק כו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המאבד לא התייאש יש מצווה. אבל, יש גם מצוות נוספות שניתן לקיים עם הכסף. התשובה הייתה שלא צריך לומר לו.