התפלל באמצע ששתה אם חייב ברכה נוספת

שלום עלכם

האם אדם ששתה כוס שתיה וברך שהכל ושתה באתו הזמן הוא החל תפילת מנחה יש לציין שהוא
לא סיים עדיין את כוס השתיה שלו וגם הוא התפלל באותו מקום האם צריך לברך שנית האם התפלה נקראת הפסק ??? אותו מצב אם סיים לשתות ורוצה להמשיך ??? והאם זה מתחלק בדעתו או לא בדעתו???
תבוא עלכם ברכה

תשובה:

שלום רב

אם אותו אדם הסיח דעתו מלשתות לגמרי, ואחר כך הוא מעוניין לשוב ולשתות ודאי עליו לברך שנית. אולם, אם כוונתו להמשיך לשתות אחר כך או עכ"פ לא הסיח דעתו מכך, התפילה אינה מהווה הפסק, ואינו צריך לחזור ולברך. דברינו אמורים לגבי תפילת מנחה שזמנה מועט, אולם אם הפסיק זמן ארוך – לתפילת שחרית וכיוצא בזה, כיון שעבר שיעור עיכול יש סוברים שעליו לשוב ולברך, אולם להלכה, אף במקרה זה, כיון שהיתה דעתו לכך אינו חוזר ומברך.

כמובן, שאם הוא שותה בבית ויוצא לבית הכנסת עצם היציאה מהבית נחשבת שינוי מקום ומחייבת בברכרה נוספת כמבואר בשו"ע שם סעי' א -ב.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קעח סעי' ו. על הנידון אם יש חיוב ברכה לאחר הפסק מרובה ראה מה שכתבנו כאן.