מצא מעיל אשה לפני כמה שנים ולא השיג את הבעלים

מצאתי כבר לפני כמה שנים מעיל של אישה, פרסמתי בשעתו ואף אחד לא פנה אלי. האם מותר למסור המעיל לגמ"ח בגדים.

ישר כח על האתר המועיל ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב,

יש לברר אצל שלושה אנשים המבינים במחירים של בגדים משומשים את מחיר המעיל ולרשום בפנקס שאתה חייב סכום זה לבעלת המעיל לכשיבוא אליהו הנביא. לאחר מכן אתה יכול לעשות עם המעיל כרצונך. אני מבין שמדובר במשימה לא פשוטה, אבל אין ברירה אחרת.

בדרך כלל, עדיף להימנע מלקחת אבידות כאלו, אם הן לא נמצאות במקום שיש סיכון רב שילכו לאיבוד. משום שקשה מאוד להשיג את הבעלים, ומאידך לא כל כך מסוכן שאדם אחר יחמוד את המעיל לעצמו ובדרך כלל המאבד חוזר לחפש במקום בו הוא שכח.

מקורות:

בגדי נשים יוצאים מהאפנה במשך הזמן ומאבדים את ערכם ולכן מסתבר שניתן למכור אותם. ומסתבר שיש להמתין שנה כפי השיעור הגדול ביותר שיש בשו"ע חו"מ סי' רסז סעיף כב. ועיין כאן אם בזמנינו הדין שונה. דין מכירה של חפצים הזקוקים לשומא עיין בשו"ע שם סעיף כד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שו"ע חו"מ סי' רסז סעיף כד ורמ"א שם. ההכרעה למכור לפי שומת שלושה אנשים (בית דין של הדיוטות) הוא על פי שו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סוף סימן מה.