מה עדיף שינה בריאה או תפילה בציבור ולימוד תורה?

שלום,
רציתי בבקשה לשאול, אני מקפיד להתפלל כל בוקר בנץ החמה ואף ללמוד לפני.
הבעיה היא שאני לא מצליח ללכת לישון לפני 23:00 בלילה ומשתדל לקום ב3:50 במהלך היום אני עובד, הלימוד והתפילה ממש מחיים אותי אבל במהלך היום אני ממש עייף ומה גם שקראתי במספר ספרי רפואה שהאדם חייב לישון כל לילה 6-8 שעות לפחות במידה ויישן פחות הדבר גורם להרבה בעיות בגוף (חילוף חומרים, השמנת יתר ועוד ועוד)
אני לא יודע מה לעשות, מצד אחד זה "ונשמרתם לנפשותיכם" ומצד שני חובת התפילה והלימוד (אין לי זמן אחר להתפלל, רק בנץ וגם הלימוד אם זה לא בבוקר אז כל היום אני לא מצליח ללמוד לכן אני משתדל שזה יהיה בבוקר) רציתי לשאול את עצתכם.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

ראשית אני מוכרח לומר לך שאני מלא התפעלות על המאמץ שאתה משקיע כל יום בלימוד ובתפילה.

לעצם הענין אין לי הרבה מה לומר לך חוץ מלהתרגל לישון מוקדם יותר…

התפילה והלימוד הם חובה, והם תכלית קיומנו בעולם, בעצם אין כל תכלית לכל עמל היום אם זה לא יהיה הגורם המאפשר את הלימוד והתפילות וקיום המצוות…

על ידי שאדם משקיע ועמל כל היום בצרכי פרנסתו, וכוונתו אינה אלא שיוכל לחיות כדי לקיים מצוות ולגדל את בני משפחתו לתורה וליראה, גם עמל כפיו נחשב לו כמצוה. חז"ל אומרים עשה מלאכתך עראי ותורתך קבע, ומבואר בספרים, שאין כוונת הדברים רק לגבי זמן ההשקעה, אלא בעיקר לגבי התכלית של המעשים, שאם כוונתך במלאכתך לקיים מצוותיו, כל החיים מכוונים לתכלית האלוקית.

בהצלחה רבה