תשלומי איזון מדייר המרחיב בקומת המחסנים

שכן בקומה ראשונה קיבל היתר להרחבת דירתו בקומת מחסנים הוא בנה דירה עם היתר בגודל 35 מ"ר ועוד 20 מטר ללא היתר. הוא לא גר בבניין והדירה לצורך השקעה להשכרה. אנו גרים בקומה השניה האם יש לנו זכות קנינית בקרקע ויש לנו זכות לקבל תמורה כספית לזכות זו. יש לציין שאנחנו ושכנים אחרים לא התנגדו לבקשת היתר הבניה אך לא היה בדעתם לוותר על שווי הקנייני בקרקע. תודה

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי, יש מקום לחיוב כספי. כמובן, שהשאלה אם ההסכמה לבנייה הייתה כמתנה או ללא ויתור על זכויות היא שאלה שצריכה להתברר בבית דין במעמד הצדדים.

החיוב הכספי אמור להיות מחושב שהדייר המרחיב צריך לקנות אחוזים נוספים בקרקע מעבר למה שיש לו כבר בטאבו בהתאם לשווי דירתו לאחר ההרחבה לעומת הדירות האחרות.

מקורות:

לעניין תשלומי איזון עיין בעלון המשפט גליון 28 עמוד ה.