שכח לבטל את התור לרופא בקופת החולים ולא הגיע

שלום וברכה כבוד הרב
שכחתי להגיע היום לתור בכללית, ולא ביטלתי. אני לא יודע איך זה עובד שם, הרי לא משלמים מזומן לרופא עצמו.
מה לעשות? מניסיוני האישי אנשים סביר להניח ניצלו את המרווח שלא הייתי בו ונכנסו קצת לפני.
דרך אגב, האם מותר להיכנס במרווח התור של אדם אחר, כשהוא איננו מגיע?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אם אף אחד לא דרש ממך לשלם, כנראה שלא נגרם שום נזק ואינך חייב דבר.

מקורות:

עיין בשו"ע חו"מ סי' שלג סעיפים א-ב שהמזמין עבודה וחוזר בו חייב לשלם על הנזק של הפסד זמן שנגרם, בניכוי הריווח שהיה לפועל מכך שלא עבד. גם בקופת חולים, על אף שהשירותים ניתנים חינם במסגרת הביטוח, מכל מקום הלקוח חייב לשלם על הנזק שנגרם לקופה מבזבוז זמנו של הרופא.
אם הקופה לא תבעה, כנראה שבין כך הרופא עבד כל הזמן, או שבין כך הוא היה פנוי, או שנהוג בקופת החולים שלא לחייב על ביטול תור.