נוסח התנאי במתנה על מנת להחזיר

כבוד הרבנים שליט"א
שאלה שמאוד נוגע למעשה
האיך עושים קנין מתנה על מנת להחזיר? רוצה ליתן מתנה לשנה תמימה ואח"כ להחזיר? צריך להיות תנאי כפול? רוצה דווקא שטר מהו נוסח השטר? יכולים לכתוב התנאי כפול? יכולים לכתוב הזמן שצריך להחזיר?
תודה מראש והצלחה וברכה

תשובה:

עדיף להתנות בתנאי כפול כדלהלן: אני … (הנותן) מתנה עם … (המקבל) אם תחזיר לי את המתנה עד יום … הריני נותן לך … במתנה ואם לא תחזיר לי איני נותן לך אותו במתנה. הוסכם שיש להחזיר את המתנה בעצמה ולא את שוויה, כל עוד שהמתנה בעולם. הקניינים ייעשו במתנה הן על פי תנאי זה.
אני מאשר שקיבלתי את ה… במתנה על מנת להחזיר בתנאי דלעיל ובאופן המועיל על פי דין תורה (חתימת המקבל)
אנו עדים מעידים שה… ניתן על פי התנאים דלעיל ובאופן המועיל על פי דין תורה. ועל זה באנו על החתום בציווי הצדדים נאום… נאום…

מקורות:

לעניין תנאי כפול במתנה על מנת להחזיר עיין שו"ע חו"מ סי' רמא סעיף יב ובקצות ונתיבות שם. ועיין בנתיבות סי' רז סק"א ובערוך השולחן שם אם צריך תנאי כפול במטלטלין.