טבילת כלים במכונת קפה

שלום כבוד הרב,

קנינו מכונת קפה שלא ייוצרה בארץ. הקפסולות להכנת הקפה הינם כשרות. בנוסף יש לה בצד כלי מפלסטיק בעל להב קטן ממתכת שמקציף ומחמם חלב ע״י הכנסת אוויר. רציתי לשאול האם יש צורך להטביל את המכונה? או רק את החלק שמקציף חלב? חשוב לציין שהמכונה חשמלית לכן הטבלתה עלולה להרוס אותה.

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

כל כלי הבא במגע עם מזון מחוייב בטבילה. אלא שהואיל ולא ניתן לטבול את מכונת הקפה במים כיון שיש לה פיקוד דיגיטלי שעלול לההרס, יש לקלקל בה דבר בעל משמעות ולתקנו על ידי ישראל [לפרק בעדינות משהו בגוף חימום וכיוצא בזה], ואז הכלי פטור מטבילה. כלי פלסטיק מעיקר הדין אינו חייב טבילה ויש שנהגו להחמיר, הלהב מתכת חייב בטבילה.

בהצלחה רבה