האם מותר להשתמש בנר שהודלק לעילוי נשמה בחג?

בימי חג שאומרים יזכור, נהוג להוסיף ולהדליק נר נשמה בזמן הדלקת הנרות לחג. האם אפשר להשתמש בנר הנשמה הזה לצורך העברת אש להכנת אוכל בחג. או שראוי להוסיף עוד נר בנפרד לצורכי "המטבח" ?

תשובה:

שלום רב,

אם מראש לא חשבת על כך שתשמש בזה בחג אסור, שהרי זה מוקצה. אולם אם מראש חשבת להדליק גם לצורכי המטבח וגם לעילוי נשמה מותר להתשמש.

מקורות:

ראה בכף החיים (סי' קנד ס"ק צו) שהתיר להדליק סיגריה מנר נשמה, אם זה לא הודלק בבית הכנסת, שאז אסור להשתמש בו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה, הבאתם מהכף החיים, וראיתי שגם המ"ב כתב בזה בסי' קנד ס"ק נו – אע"פ שלא התייחס מפורש האם הוא הדין ג"כ ביו"ט עצמו. ורציתי לשאול שלכאורה משמע שדעתו של האדם בסתם על כל שימוש, ולא צריך מחשבה מיוחדת. תודה רבה על תשובתכם.

  2. כאן יש בעיה, שככל שאתה לא מתכוין להשתמש זה כאילו התכוונת מפורשות לא להשתמש, כיון שנהגו ויש אף שאוסרים, להשתמש בנר נשמה.