טבילת כלים בקטע של הירדן מדרום לכנרת

שלום רב לכל הרבנים
ישנו קטע של ירדן היוצא מן הכנרת של לערך 2 קילומטר שהוא סתום משני צדדיו מצד אחד הסכר הראשי ומצד שני סכר משני (ולאחר מכן זורם לשם ביוב ושאר מעינות). ובקטע הנ"ל בין השאר גם שואבים מים להשקות אזורים גדולים של חקלאות וכל פעם פותחים קצת את הסכר הראשי כדי שיתמלאו המים חזרה. בשנים האחרונות (כך שמענו) לא היתה גישה למים עקב ירידת המפלס ולכן שאבו את המים מהכנרת לקטע הנ"ל. והיות שהננו מתגוררים בישוב על יד הירדן היינו טובלים כל השנים הללו את הכלים באותו מקום ורק לאחרונה התעוררנו על כך שהמים שאובים. אנני יודע בוודאות את כל הפרטים לגבי הקטע הנ"ל וגם לא יודע איך לברר אבל היינו שמחים לדעת יותר בבירור מה דינם של הכלים שכבר טבלנו והאם אפשר להמשיך לטבול הלאה במידה ויש לכם גישה לנתונים אלו? בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

בדקנו את המציאות בקטע הנ"ל, וזו תגובתם של רשות ניקוז ונחלים כינרת:

מורד הירדן בין סכר דגניה לסכר אלומות (קטע שאורכו כ- 1 ק"מ) מקבל מים מהכינרת דרך פתחים בסכר דגניה שנפתחים אוטומטית כאשר מפלס המים בקטע זה יורד (המים עוברים מהכינרת דרך הפתחים הללו בגרביטציה למורד הירדן בקטע הנ"ל ולא בשאיבה). רק בשנים בהם מפלס הכינרת נמוך מאוד (נמוך מ- 214- מ') שואבים את המים מהכינרת לקטע זה. למיטב ידיעתנו, לא הועברו מים בשאיבה כמתואר לעיל, לפחות בארבע השנים האחרונות.

בברכה,

זוהר יעקב,

רשות ניקוז ונחלים כינרת