כפית חלבית לבצל שהתבשל בסיר בשרי

טיגנתי בצל בכלי בשרי שאינו בן יומו ולאחר שהיה מוכן העברתי את הבצל עם כפית חלבית(אני לא יודעת אם היא בת יומה או לא) וערבבתי איתה עם תבשיל פרוה
אחכ באותו סיר הבשרי חיממתי רוטב פרוה חם וערבבתי עם אותה הכפית החלבית.
את התבשיל (עם הבצל)הכנסתי לסיר הרותח

מה הדין
תודה

תשובה:

שלום רב

אם הסיר האחרון היה פרווה או בשרי את יכולה לאכול את המאכל אלא שיש להכשיר את הכפית על ידי הגעלה.

מקורות:

הבצל נעשה בשרי על ידי טיגונו בסיר בשרי, אפילו שהוא אינו בן יומו כיון שהוא דבר חריף, אולם, הכפית נחשבת אינה בת יומא כיון שסתם כלים שלא ידוע אם הם בני יומם אנו מניחים שאינם כאלה ולכן היא אינה אוסרת את הבצל [שכבר אין חשיבות לחריפותו, כיון שהכנסת הכפית היתה לאחר שנעשה מטוגן ופג טעמו].