פרווה שהתבשל בכלי בשרי האם מותר לערבו עם בצל שהתבשל בכלי חלבי?

שאלה , אם הכנתי בסיר בשרי פירה ובמחבת חלבית קטנה בישלתי בצל כדי להעביר לסיר של הפירה .
א . האם מותר להעביר את הבצל ?
וב . אם כן אחרי כמה שעות שבושל בסיר בישול לפני מותר להשתמש ?

תשובה:

שלום רב

הואיל והבצל הוא דבר חריף, הוא נחשב חלבי ממש, גם אם המחבת לא היתה בשימוש יותר מ24 שעות. וכיון שלכתחילה אסור לבשל מאכל פרווה בכלי בשרי כדי לאוכלו יחד עם חלב, בכל מקרה אין לטגן בצל במחבת חלבי כדי לערבו בתפוחי אדמה שהתבשלו בסיר בשרי. אולם, במידה וכבר בישל את הפרווה באופן האמור, אם הכלי הבשרי הוא בן יומו, כלומר התבשל בו בשר ב24 השעות האחרונות, למנהג בני אשכנז אין לאכול את הפרווה הזה עם חלב או עם אותו בצל, אולם מותר לאוכלו לפני החלב או לאחריו. ולמנהג בני ספרד מותר לאוכלו עם חלב. במידה והכלי הבשרי אינו בן יומו, גם למנהג בני אשכנז מותר לאוכלו עם חלב.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' צה, ט"ז שם ס"ק ד וש"ך ס"ק ה, פרי חדש שם ס"ק א, רמ"א יו"ד סי' פט סעי' א.