הכשרת רשת מנגל

אדם שהוזמן לבית/חצר שבו אוכלים בין היתר מנגל ו"על האש", הבשר נקנה ממקום כשר, האם יש בעיות שיכולות להתעורר במקרים כאלו מבחינת כשרות?( האם ניתן לסמוך על כשרות הרשת באופן כללי כיון שזה בא במגע עם האש,ואם פעם צלו על זה בצל או בשר שתובל על ידי לימון וכד שלא עושר האם מטריף,וכו' אם יש עוד בעיות או אם הבשר כשר ניתן לסמוך על כשרות האוכל?

תשובה:

שלום רב,

אם אתה חושש שלא נהגו במנגל תמיד בכשרות, כלומר, האנשים שהשתמשו בו לא נזהרו בכשרות, צריך להכשיר את רשת המנגל ע"י ליבון חמור, כלומר לשים את זה באש עד שיהיה אדום. ולפני כן צריכים לקנות את הרשת מחתיכות הבשר שעליהם.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א או"ח תנא סעי' ג-ה שיש הבדל בין הגעלה שאז הכלי חייב שיהיה נקי לגמרי לפני ההגעלה. לבין ליבון שאז אם נשאר משהו, הוא נשרף.

הצטרף לדיון

תגובה 1