לתרומות לחץ כאן

הכשרת סכו"ם

שבוע טוב,
האם ניתן להכשיר סכו"ם?
ואם כן, כיצד?
תודה.

תשובה:

שלום רב

סכו"ם ניתן להכשיר על ידי הגעלה. לוקחים סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות, ממלאים אותו במים ומרתיחים על גבי הכיריים, לאחר מכן כאשר המים מבעבעים והאש תחתיהם דולקת, מכניסים לתוכו את הסכו"ם [שאף הוא 24 שעות ללא שימוש ונקי לגמרי], ממתינים מעט, מוציאים את הסכו"ם ושוטפים אותו במי ברז.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום,
    יש לי סכום שבחלק התחתון יש קצת צבע (בערך ס"מ על ס"מ) כי פעם ריססו על זה צבע (או צבעו עם מברשת, אני לא בטוח) כדי שיהיה אפשר לזהות אם זה חלבי או בשרי. הצבע הזה לא יורד בסקוצ'. האם אפשר להכשיר אותם כרגיל למרות הצבע הזה? תודה רבה

  2. שלום,
    האם אפשר אחרי הכנסת הסכום למים הרותחים בסיר לשפוך את המים הרותחים לכיור (לשפוך רק את המים בלי הסכום שנשאר בפנים בתחתית הסיר) ולמלא את הסיר במים קרים מהברז (במקום להוציא את הסכום הרותח אל מתחת מי ברז)? תודה רבה

  3. שלום,
    אז אני שם את הסכום במים רותחים, ואחרי שהתייבשו שם את הנקודה בה הצבע נמצא 2-3 שניות על הלהבה של הגז, וככה זה בסדר? תודה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל