לבקש לדון בבית דין אחר

תבעו בבי"ד פלוני ולא רוצה לדון שם מפני שהדיין לא נכנס לפרטים ומסתכל על דברים רק מלמעלה.
א. האם אפשר לבקש לדון בבי"ד אחר.
ב. באיזה טענה אני כותב לבי"ד שאני לא רוצה לדון אצלם.

תשובה:

הנתבע רשאי לבחור בכל בית דין אחר באיזור מגוריו. אין צורך להסביר לבית הדין את סיבת הסירוב (ועדיף שלא, כדי שלא לפגוע בכבודם), אלא לכתוב שעם כל הכבוד אני מעוניין לדון בבית דין פלוני.

עדיף עשרת מונים להשיב לבית דין שמעוניינים לדון בבית דין ולא לחוש לפגיעה הקלה שיש בכך, מאשר לדון בבית דין שלא מוצא חן ולאחר פסק הדין לבזות ולהשמיץ.

מקורות:

לעניין מקום הדיון עיין שו"ע חו"מ סי' יד, בספר סדר הדין פרק ג ובעלון המשפט גליון 3.