תרופות בשבת

מי שלוקח תרופה להוריד לחץ דם, וצריך לקחת כל יום א'. והרופא אומר שכדאי לקחת כל יום באותה שעה. שם הרפואה היא candésartan , נ"ל שידוע לכם מהי היא התרופה הזאת, [היות שהרבה אנשים משתמשים בתרופה זו,] והבן אדם לוקח 8 מ"ג כל יום.
האם מותר לו לקחת בשבת בבוקר תרופה זו?

תשובה:

שלום רב

מותר לקחת תרופה כזו בשבת.

מקורות:

כל צתרופה שאדם נזקק לה באופן קבוע ועל פי הוראת הרופא הדילוג מזיק לו, רשאי לקחתה בשבת, גם אם מטרתה של התרופה למניעת חולי בלבד, וראה מה שכתבנו בזה כאן.