האם מותר לעשות מסאג' בשבת?

שאלה:

 האם מותר לעשות מסאג בשבת או ביו"ט למישהו שמתלונן על כאבים/כאבים עזים והמסאג' מקל/מעביר לחלוטין את הכאבים?

תשובה:

שלום רב

אדם שחש כאבים בגבו אין לעשות לו מסג' אלא לפי ההיתרים הקיימים בחולה שאין בו סכנה. כלומר, אם הכאבים עזים עד שנופל למשכב מחמת חוליו והוא מתקשה לתפקד רגיל, מותר לעשות זאת, אולם בסתם כאבים הדבר אסור.

מקורות:

אף על פי שחכמים אסרו רפואה בשבת גזירה שמא יבוא לשחוק סממני רפואה, נאסר לעסוק ברפואה בשבת גם אם אינה כרוכה בנתינת סממנים, וכפי שמבואר בשולחן ערוך סי' שכו סעי' ובמשנה ברורה שם לגבי נתינת כלי מים חכמים על הבטן כדי לשכך כאב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשה לומר בדעת מרן שפסק שאסורה רפואה גם כשאינה כרוכה בשחיקת סממנים, ד בסי' שכח סע' מג פוסק ע"פ הרמב"ם "מותר לכפות כוס חם על הטבור ולהעלותו… שכל אחד מאלו אין עושים בסממנים כדי שנחוש לשחיקה". אשמח לתגובה

  2. החילוק הוא בין סוגי כאב שיש להם תרופות, שאז גם רפואה שאינה על ידי תרופה אלא מסאג' וכדומה אסורה, לכאבים שכל הרפואה קיימת בהם היא רק פעולה ואין רפואת סממנים כלל.