האם מותר לגבר לעשות מסאג' אצל אישה?

שלום וברכה
רציתי לשאול
א. האם מותר לגבר לעשות מסא'ג אצל אישה ,האם זה נחשב כרופאה שמותר לצורך רפואה

ב. אם מותר ,האם מותר לעשות מסאג' בחו"ל ששם גויות עובדות

ג. האם מותר להביא עובדות גויית מחו"ל לעבוד כאן כעושות מסא'ג , האם צריך לחשוש שחס ושלום יכשלו וכו' ( כמובן שמצידי כבעל הבית ינתנו הוראות חמורות לעשות נטו מסא'ג )

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לכאורה כל השאלות שאתה מציג כאן בעיתיות מבחינה הלכתית.

עצם ההנחה שלך שלצורך רפואה מותר, זו הנחה נכונה, אבל גם אז כתבו הפוסקים שזה רק במקרה שאין אפשרות אחרת. ראה כאן.

לכאורה מסאג' יהיה אסור בכל מקרה, גם בגלל שכל ההיתר של רופא, כי "טריד בעבידתיהו" כלומר, הוא טרוד בעבודתו, במקרים אלו, קשה להניח שיהיה מותר מטעם זה, וכפסע יש בין מגע לצורך המסאג' עצמו לבין מגע לצורך הנאה שהוא אסור בהחלט, וכוונתי לומר, אפילו אם העובדות אין להן כל כוונה זדונית חלילה, אבל מצד המטופל עצמו יכול לבוא לידי הירהורים. לכן נראה שאין להתיר אלא שגבר יעשה לגבר, ואישה לאישה.