כלי פסלטיק שהשתמשו בו בבשרי חם

מה הדין של כלי פלסטיק ? האם כלי ששמתי בו בשרי קר או חם , מותר אח"כ לשים בו פרווה או חלבי?או ללוש בו בצק פרווה לאחר ששריתי בקערה בשר?

תשובה:

שלום רב

אני מתנצל על האיחור, לא שמתי לב שכתבת שזה דחוף..

כלי פלסטיק שהונח בו בשר חם בחום שהיד סולדת בו [יותר מ40 מעלות] נעשה בשרי, ואין להניח בתוכו מאכל חלבי. אולם, אם הבשר היה קר והכלי הודח היטב אין בכך איסור, אלא שמאוד לא מומלץ לנהוג כך, כיון שלבטח יביא הדבר למכשול.

אם מעונינים שכלי זה ישמש בעתיד למאכלים חלביים יש לעשות לו הגעלה כדין [אם הוא מפלסטיק עבה מעט וניתן להגעילו ללא שתתעוות צורתו.

כלי שמיועד לשימוש בשרי נהגו בני אשכנז שלא להגעילו כדי להשתמש בו לחלבי, ויש מבני ספרד שהקלו בזה בכלי שאינו בן יומו [שלא היה בשימוש ב 24 שעות האחרונות].

שבת שלום

מקורות:

על כך שכלי פלסטיק ניתן להגעילם ואינם נחשבים ככלי חרס שאין לו תקנה על ידי הגעלה, ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' סז, שו"ת חלקת יעקב ח"ב סי' קסג, שו"ת אגרות משה ח"ב סי' צב, וחזון עובדיה דיני הגעלה.

על המנהגים השונים בענין הגעלת כלי בשרי להופכו לחלבי, ראה פרי חדש יו"ד סי' צז ס"ק א ומחזיק ברכה סי' תקט סעי' ב, וע"ע שו"ת יביע אומר ח"ג יו"ד סי' ד. ולעומתם במגן אברהם סי' תקט סעי' יא.

הצטרף לדיון

תגובה 1