השכרת דירה לגוי בארץ ישראל

שלום
בתחילת השנה השכרתי בית ליהודי שחי לבד וכעבור כמה חודשים הוא אמר לי שהוא גר עם רוסיה שהיא גוייה והוא רוצה להכניס אותה לחוזה שכירות כיון שזה מקנה להם החזר בשכירות
שאלתי מה דעת מרן בזה (אני ספרדי) האם מותר להשכיר גם לה את הדירה (היא לא עובדת ע"ז או שזה לא משנה ) ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה בהשכרת דירה לגוי שאינו עובד עבודה זרה.

מקורות:

ראה כאן באות ב' ג'. יש בענין זה שאלה נוספת, מצד היהודי שאתה בעצם מסייע לו לחיות עם גויה דבר האסור על פי דין, אולם גם בזה בדיעבד אם קשה לך למצוא שוכר אחר, ויש כאן הפסד ממון מבואר בפוסקים שאפשר להקל, וכפי שהאריך בשו"ת ציץ אליעזר חלק י"ט סימן ל"ג, עי"ש שהביא כמה וכמה צדדים של היתר בדיני איסור לפני עוור ואיסור מסייע. ואפילו במקרים יותר חמורים מהשכרת דירה, ולמשל השכרת חנות ועוד דברים שיש בהם חילול שבת הרבה יותר ישיר ויותר וודאי ג"כ כתבו הפוסקים סברות שאפשר לסמוך עליהם להקל במקום הפסד. ועיין בשו"ת יביע אומר או"ח ח"ב סימן ט"ו. מש"כ בעניין השכרת חנות למחלל שבת, ועיין בשו"ת מחנה ישראל [גרוסמן] סימן נ'.