חמץ שנמכר לגוי לאוכלו אחרי פסח

שלום, אני בדירת שרות לאומי ובפסח עשינו חלק מהבנות מכירת חמץ ,לא ניקנו את הדירה(בפסח היה לנו שרות ) וכשהגענו לדירה היה שם לחם והארון של האוכל שלנו פתוח . עכשיו האם אפשר להשתמש באוכל שהיה שם ? יש לי עכשיו חטא בגלל שישנתי בבית שהיה בזה חמץ (החדר שלי היה ניקי מחמץ ולא ישבתי בסלון ץ וגם לא אכלתי בדירה עצמה בפסח

תשובה:

שלום רב

כדי להשתמש בחמץ צריך לדעת של מי הוא היה… אם הוא שייך לאחת הבנות שהשתתפה במכירה הוא מותר באכילה. מעיקר הדין היה עליכן לסגור אותו במקום מסויים ומסומן ולא להשאיר אותו גלוי לעין, אולם לא מדובר באיסור תורה של חמץ בפסח אלא הרחקה דרבנן כדי שלא יבואו לאוכלו. מחובתכן היה לנקות את הדירה לפסח, ולענין זה לא די בנקיון החדר הפרטי אלא כל מקום שעלול להיות בו חמץ, כיון שאת מסתובבת שם בימי הפסח.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך