האם האישה יכולה לחתום צוואה שהבעל לא יירש אותה?

רמבם הלכות אישות פרק יב״ והוא קודם לכל אדם בירושה״
של אישתו הרמב"ם מדבר
מה הדין באישה שאחיה הניאו אותה לחתום על צו ירושה לכשהיא תצא מן העולם לא יהיה לבעלה חלק בירושתה.
א האם דבר זה יסתור את דברי הרמב"ם?
במידה ולא יסתור , ואי אפשר לאישה להשאיר צו ירושה שכזה האם הם עוברים על גזל בכל יום שכספו נמצא אצלהם?

תשובה:

שלום רב,

אכן הבעל יורש את אשתו. נחלקו הראשונים אם זה מדאורייתא או מדרבנן. לכן אין ספק שהאישה אינה יכולה לחתום על צו ירושה המורה על חלוקה אחרת של ירושתה. ומשום כך, הכסף שייך לבעל למרות שכעת הוא בידי אחיה.

יחד עם זה, צריך לדעת על איזה כסף מדובר. יש כספים המוגדרים "ראוי" שאינם כלולים בירושת הבעל, ואותם היא יכולה להוריש לאחיה בצוואה כדין. (או במקרה שאין לה ילדים, אחיה יורשים אותה גם ללא צוואה). לדוגמא, כסף הנמצא בחשבון הבנק שלה נחשב לראוי, ואין הבעל יורש אותם.