תשמיש המיטה ביו"ט שני של פסח ושבועות

שלום כבוד הרב

המשנה ברורה כותב כמה ימים שיש להמנע מתשמיש המיטה (ליל א' של פסח, שבועות) האם בחוץ לארץ זה השתי לילות הראשונים ששתיהים חג או רק הליל א' של יום טוב ולא השניה?

תודה מראש על התשובה
כל טוב

תשובה:

שלום רב,

מקור המנהג שלא לשמש בליל פסח הוא בשם האר"י עפ"י הסוד, והובא בשערי תשובה סי' תפא סק"ד בשם אגרות הרמ"ז. וכן במשנה ברורה (סי' רמ סק"ז) וקצת יש לדקדק בדברי המשנה ברורה שרק בלילה הראשון, שמונה שם ליל פסח וליל שבועות ושני הלילות של ראש השנה, משמע שבפסח ושבועות רק בלילה הראשון. אולם אין לכך כל הכרח. ובספר אז נדברו (ח"ג סי' נד) הביא בשם הכף החיים (סי' רמ סק"ה) שכתב בפירוש שגם בלילה השני בחו"ל אסור עפ"י מנהג זה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל כבר כתב החכמת אדם בסימן קכח והעתיקו המשנ"ב בסימן רמ ס"ק ז, שזה רק במי שמלא יראת שמיים ויראת חטא אבל בשאר אנשים ישמשו כרגיל ויטבול במקווה. ובפרט אם לא קיים פריה ורביה כמ"ש ביאור הלכה ס"א ד"ה מליל שבת.

  2. מה קשור התשובה שלך והשאלה שלה או שלו ?
    זה כתוב במפורש במשנה ברורה, וכי מי ששואל שאלה כזו ושומר מצוות היראת שמים שלו היא קלה בעיניך?

    אפשר לכתוב את עיקר הדין אבל להגיד שאכן יש עניין גדול שלא לשמש בימים אלו גם לפי הפשט וגם לפי הסוד….