מזון למכרסמים לפסח

התקשרתי שלשום לרב יוסף זריצקי שליט"א ושאלתיו על מזון למכרסמים בפסח. השיב לי מיד שאין בעיה. שאלתי אם ה"ה גם אם יש גרגירי חיטה, והשיב בחיוב ג"כ.
אתמול עברתי ליד החנות ששם נקנה המזון הנ"ל, ושאלתי את המוכר (יהודי צעיר חובש כיפה) וענה לי שיש חמץ.
כמובן אני יודע שמוכר בחנות של חיות אינו פוסק הלכה, אבל איני שלם עם זה, אשמח לדעת את הטעם ההלכתי להיתר שהתיר לי הרב זריצקי שליט"א. (האם משום שאינו ראוי למאכל אדם? האמת שאיני בטוח שגרגירי החיטה שבתערובת נפסלו לו יצוייר שאדם יברור אותם משאר התערובת וישטוף אותם).
אני מודה לכם מאד

תשובה:

שלום רב,

חטה ללא מים אינה חמץ. אינני יודע מנין שאב המוכר את ידיעתו. לכל מי שיש בבית שקיות חיטה לחמין. אינו צריך לזרוק לפני פסח. החיטים אינם חמץ. אנו אוכלים בפסח מצות העשויות מחיטה.