מה מוכרים במכירת חמץ? / מראה בחדר השינה

שלום כבוד הרב
רציתי לדעת האם יש איסור הלכתי או עניין לתלות מראה בחדר שינה או בכל מקום שהוא בבית
שאלה שנייה האם יש הגדרה מהם הדברים שאפשר למכור במכירת חמץ ומהם הדברים שחייבים ביעור

תשובה:

שלום רב.

אין כל איסור לתלות מראה בבית, יש מנהג חסידות שגברים אינם מסתכלים במראה משום חשש לא ילבש גבר שמלת אשה.

באופן עקרוני מעיקר  הדין ניתן למכור במכירת חמץ אפילו לחם ממש ולהצניע אותו במקום סגור ומסומן, אלא שרבים נוהגים להדר כשאין הדבר כרוך בהפסד מרובה, שלא למכור חמץ ממש, מחשש שמא הגוי אינו מתייחס מספיק ברצינות למכירה ושאר ערעורים שיש על המכירה, ואינם מוכרים אלא דברים שיש בהם חשש תערובת חמץ או כלי חמץ שיש חשש שמא אינם נקיים לגמרי, בגדי ילדים שלא נבדקו כיסיהם ויש חשש שמא נותר בהם חמץ וכו'. אולם יש לזכור שאין זו הנהגה מחוייבת מהדין אלא הידור מצוה בעלמא.