ייחוד במשרד אשה אחת עם כמה גברים

שלום,
אשתי אמורה להתחיל לעבוד במקום עבודה חדש, זה משרד שיש בו 7 גברים שאינם שומרים תורה ומצוות והיא תהיה האישה היחידה.
האם מותר לה לעבוד במקום כזה?
תודה

תשובה:

שלום רב.

על ייחוד של אשה אחת עם שני גברים נחלקו הדעות, והמנהג בזה לספרדים שיש בכך איסור, והאשכנזים נהגו כדעת הרמ"א שאם הם אנשים שומרי תורה ומצוות אין בכך איסור. אולם גם אם אינם שומרי מצוות, אני בטוח שבמשרד כה גדול תמיד עלולים להכנס אנשים נוספים בתוך שעות העבודה, וממילא נחשב הדבר כפתח הפתוח לרשות הרבים שמציל מייחוד. ואף שבמי שליבו גס בה [כלומר שהם רגילים יחד ביותר] יש שהחמירו שלא די בפתח הפתוח לרשות הרבים], נראה שכאן שיש שבעה גברים לא יחשב הדבר שליבם של כולם גס בה, שכן מטבע הדברים מערכת היחסים איתם משתנה מאחד לשני. וממילא יש להתיר.

מקורות:

ראה עוד כאן.