מתנה לאישה

שלום, האם מותר לתת מתנה לאישה ללא כוונת קידושין ולא נתינה ממש ביד אלא רק ע"י הנחת המתנה במקום מסוים?? כלומר אין קניין , אין עדים ואין כוונת קידושין.
תודה וחג פסח כשר ושמח.

תשובה:

שלום רב,

אין בכך כל בעיה. אגב, ההנחה שלך שאם אתה לא נותן מיד ליד, אלא מניח לה במקום מסויים והיא לוקחת, אין קנין, היא טעות. הקנין האשה עושה ע"י משיכה או הגבהה, די בכך שאתה אומר לך לקחת והיא עושה את הפעולה הנ"ל כדי שיעשה קנין והחפץ יהיה שלה.

חג שמח!