קידושין בטבעת של עבודה זרה

קודם כל תודה רבה לכם על התשובות המאירות עינים שאתם עונים לקהל השואלים, יישר כח
מה הדין בחתן שקידש כלתו בטבעת זהב כדת משה וישראל
ולאחר זמן נודע לו שהטבעת היא מתקרובת עבודה זרה שאסורה בהנאה, האם צריך לחזור ולקדשה, והאם נאמר שבכל הזמן שעבר היא לא היתה מקודשת
תודה רבה

תשובה:

תודה על הפירגון..

התשובה לשאלתך נמצאת בתוס' ב"ק עב,ב ד"ה דאי כי גם אם תקרובת ע"ז אסורה בהנאה רק מדרבנן בכל זאת המקדש בזה אינה מקודשת. וגם אם היתה מקודשת, היה מקום לדון במקרה הנ"ל שהיא לא ידעה שזה איסור הנאה ואין לה מה לעשות עם זה האם היא מקודשת בזה. ראה בב"ש סי' כז סק"ג.