חשש שעטנז בחוטים בסוודר

שלום,
כבוד מעלתם הורו לי שעלי לבדוק סוודר שיש בו 30% צמר, שמא חוטי התפירה הם מפשתים. בפועל בסוודר אין רקמה והוא כולו אריג אחד (בלי חיבור של שרוולים וכדומה), אלא רק כפתורים מחוברים בחוט תפירה. התחלנו להוציא את הכפתורים על מנת לתופרם מחדש בחוט רגיל, ושאריות מחוט התפירה אבדו בבגד (צבע החוט זהה לצבע הבגד – חום כהה). האם צריך לחשוש או שכבר אפשר להקל?

תשובה:

שלום רב.

אם אין אפשרות למצוא את החוט, אפשר להקל רק באחד מן המקרים דלהלן:
א. אם כל חוט מהחוטים שמהם נסרג הסוודר עצמו, נטוה מתערובת שרובה אינה צמר (אבל אם הסוודר עשוי מתערובת של חוטי צמר עם חוטים ממין אחר, אין להקל).
ב. אם הסוודר מגיע מארצות שלא רגילים לתפור בהם בפשתן, או שיש חתיכת חוט אחרת שאפשר לבודקה, כדי שאפשר יהיה להסיק ממנה, ממה עשוי החוט שאבד.
מקורות:

עי' בשו"ע ורמ"א יו"ד סי' רצ"ט סעי' א'.