השבת אבידה בטלפון סלולרי ללא כרטיס סים

כבוד הרבנים שלום וברכה!
אחותי עובדת בחנות בגדים, לפני כחודשיים בערך נכנס אדם לחנות והשאיר בה טלפון נייד ומטען. אין בטלפון כרטיס SIM ,ואין מספרי טלפון של אנשי קשר, שיכולים להפנות לבעלי הטלפון. ובכל פרק הזמן הזה אף אחד לא חזר לבקש את האבדה. שאלתנו היא האם צריך להכריז? אם כן אז כמה זמן? האם בינתיים מותר להשתמש במכשיר כל זמן שלא דורשים אותו? או שמא יש לחשוש שזהו מכשיר גנוב? ואם כן מה הדין?

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

יש לפרסם בעיתון המפרסם מודעות השבת אבידה חינם. וכן יש להודיע לשאר במוכרים בחנות להפנות את המאבד אל אחותך. אם אדם מזדהה כבעל המכשיר יש לבקש ממנו סימנים כגון: שם יצרן ודגם, אם היה סים וזכרונות או לא, שפת הממשק וכדו'.

יש אפשרות למכור את המכשיר לפי שוויו ולרשום בפנקס עד שיבוא אליהו הנביא את פרטי המקרה ואת סכום שווי המכשיר, ואז ניתן להשתמש בו וכן להשתמש בכסף. אם מדובר במכשיר חדש ולא משומש ניתן למכור אותו מיד לפי שוויו בשוק. אם מדובר משומש, יש לשמור את המכשיר למשך שנה מהיום שהוא נמצא ולאחר מכן לברר את המחיר אצל שלושה אנשים שומרי תורה המתעסקים במכשירים יד-שניה.

מקורות:

עיין כאן וכאן.