האם אורח חייב בבדיקת חמץ?

שלום,

רציתי בבקשה לשאול,
בבית הוריי לא מקפידים על בדיקת חמץ ואנחנו מתארחים בחג השני שם
האם זה בסדר להתארח בבית שלא עשו בו בדיקת חמץ אך הוא נקי ומוכשר לפסח?

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני, כאשר בעל הבית אינו בודק את החמץ חייבים האורחים לבדוק, משום שחלק מתקנת הבדיקה היא משום החשש שמא ימצא בתוך הפסח דבר חמת ויבוא לאוכלו בטעות, וחשש זה קיים גם אצל אורח. יתכן, שאם עשו נקיון יסודי מאוד ויש אי נעימות לערוך שם בדיקה תוכלו בדיעבד לסמוך על כך שעצם הנקיון מהווה בדיקה, אולם אין לסמוך על סברא זו אלא בשעת הדחק ממש כשאין עצה אחרת.

מקורות:

ראה שו"ע הרב סי' תלב סעי' ח ובחק יעקב סי' תלו ס"ק יד.