יסורים הבאים לאדם, מה תכליתם?

שלום כבוד הרב: שמעתי לא מזמן הרצאה שעוסקת בענייני יסורים של האדם ושמעתי שיש יסורים שאדם עושה לעצמו ואז שהם באים הם באים סתם בלי שום מטרה.
היה לי סיפור לפני כמה שנים שצחקתי עם מישהו וכנראה ללא כוונה נתן לי מכה לשיניים ושבר לי חלק מהשן ורציתי לשאול אם ליסורים אלו יש מטרה כגון כפרת עוונות או שכר ?
2. ואיך אני מתחזק באמונה ובטחון במצב כזה אשמח לקבל תשובה תודה. אם אפשר שלא לפרסם תודה.וסליחה.

תשובה:

שלום רב.

אדם שמביא על עצמו יסורים, זה דוקא במזיד, כגון אדם שבוחר ביודעין לחבול בעצמו, אבל במקרה שלך, הרי ללא שום ספק אסור היה לחברך לחבוט בך, והוא חייב על נזקיך, אם כן ודאי יסורים כאלו יש להם מטרה לכפרת עוון או כדי לנסות אותך כיצד אתה ממשיך לחייך לסביבה למרות הקשיים ולהיות שמח ומאושר בעבודת ה'. תתחזק תמיד בעבודת השמחה ותהיה מבורך.